22 listopada 2023 w sali widowiskowej w ratuszu miejskim w Legionowie o godz. 18:30.
Zostaną poruszone teamty:
- Czy probiotyki podnoszą cukier?
- Kiedy nie stosować probiotyków?
- Jaki probiotyk do metforminy?
- Kto powinien unikać probiotyków?
- Co zbija cukier u cukrzyka?
- Dysbioza a cukrzyca.
Wykładowca - Aneta Strelau:
Mgr dietetyki klinicznej, wykładowca akademicki, certyfikowany europejski specjalista leczenia otyłości (cert. SCOPE), Członkini Europejskiej Federacji Stowarzyszeń Dietetyków DIETS/ EFAD, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej, Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, wiceprezes Fundacji promującej sport wśród dzieci i młodzieży „Warszawska Asocjacja Rugby". Przez lata swojej drogi zawodowej brała udział wielu szkoleniach i ciągle się dokształca by poszerzyć swoją wiedzę i swoim pacjentom przekazywać jak najbardziej aktualną widzę. Otrzymała między innymi certyfikaty Specjalista Przyjazny Dzieciom, czy Dietetyk Przyjazny Chorym na Celiakię, oraz przeszła szkolenie SOIT powadzone przez Fundację insulinooporności i ukończyła je z pozytywnym wynikiem po egzaminie.
Właścicielka Poradni Dietetyki Klinicznej "Strelmedica", autorka "Poradnika dietetycznego dla Pacjenta z cukrzycą 2 cz. I", "Poradnika dietetycznego dla Pacjentów z cukrzyca 2 cz. II”, "Dieta dla Dziecka", "Żywienie osób starszych w praktyce". Współpracuje z innymi placówkami, takimi jak Centrum Rozwoju Dziecka Bloom, Poradnia Autyzmu Krasnal, HOLY - Beauty Body & Mind Concept. Współpracuje także z wieloma stowarzyszeniami, na przykład z Stowarzyszenie Rodziców Dzieci Niepełnosprawnych Krasnal.
Specjalista w zakresie leczenia otyłości oraz dietoterapii chorób autoimmunologicznych dzieci i dorosłych. Zajmuje się również poradnictwem dla dzieci objętych opieką specjalistycznych poradni zaburzeń neurorozwojowych na terenie Warszawy.
Uczestniczka oraz prelegent licznych kongresów dotyczących żywienia klinicznego i chorób metabolicznych. Ekspert w licznych kampaniach edukacyjnych, w programach TV oraz w audycjach radiowych. Brała także udział w wielu projektach. Najnowsze z nich obejmowały na przykład żywienie dojelitowe dzieci z porażeniem mózgowym poprzez PEG organizowane przez Fundację Nutricia czy związane były z projektem Kobiety to dobry klimat 2023 gdzie poprowadziła wykłady i warsztaty z zakresy zdrowego żywienia dla kobiet.